Nye EQB er nå klar for bestilling – Økt rekkevidde og tilhengerfeste

Nye EQB har fått et oppdatert design, økt rekkevidde og er for første gang tilgjengelig med tilhengerfeste. Nå er den klar for bestilling, med en startpris på 512.000,- (eks. levering). De første modellene forventes på norske veier i løpet av våren.

Nye Mercedes Benz EQA og EQB

– Nye EQB har fått økt rekkevidde, et oppdatert utseende og en rekke nye funksjoner. Den byr på god bakkeklaring og fleksible plassløsninger, der andre seterad kan justeres etter dine behov. Legger du til muligheten for både firehjulstrekk og tilhengerfeste, er dette en modell som vi er sikre på vil være svært attraktiv for det norske markedet. For kundene som ønsker flere sitteplasser istedenfor tilhengerfeste, kan EQB bestilles som 7-seter til samme pris, sier konserndirektør Thorbjørn Myrhaug i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

Rekkevidde på opptil 534 kilometer

EQB 250+ har en batterikapasitet på 70,5 kWh, og en rekkevidde på opptil 534 kilometer i henhold til WLTP. På hurtigladestasjon kan bilen lade med opptil 100 kW, og gjennom ladeboks kan du oppnå opptil 11 kW.

Den nye funksjonen for rekkeviddeovervåking er nyttig, og aktiveres enkelt via MBUX. Gjennom den midtre skjermen vises flere alternativer for å spare energi, med anbefalinger som for eksempel å velge kjøreprogrammet ECO, eller å bytte til ECO+ klimakontrollfunksjon. Avhengig av situasjonen foreslås også en maksimal kjørehastighet, slik at det potensielt er mulig å unngå et ekstra ladestopp. Med Active Distance Assist DISTRONIC aktivert, vil bilen kunne følge systemets hastighetsanbefaling, der den anbefalte hastigheten vil beregnes raskt i skyen.

Tilhengerfeste gjør EQB enda mer praktisk

EQB er for første gang tilgjengelig med tilhengerfeste på utgaven med fem seter. Den kan trekke opptil 1.700 kg på modellene med 4MATIC firehjulstrekk, og opptil 1.400 kg på utgaven med forhjulstrekk. Kulen tåler en vekt på opptil 80 kg og er godkjent for sykkelstativ.

I konfigurasjonen med fem seter har EQB et bagasjevolum på 495 liter. Dersom baksetene legges ned, vil hele 1.710 liter være til disposisjon. I konfigurasjonen med syv seter, kan personer på opptil 1,65 meter benytte den bakerste seteraden, men den kan også brukes til barneseter. Bagasjevolumet med bakerste rad nede er på 465 liter, og dersom andre rad også tas ned, vil hele 1.620 liter være til disposisjon. Ryggstøttene på andre seterad kan justeres i flere posisjoner, og hele seteraden kan beveges 140 millimeter i lengderetning, noe som gir opptil 190 liter mer bagasjeromsplass.

Et høyt nivå av standardutstyr

I nye EQB er også nivået av standardutstyr hevet til et nytt nivå. Blant sikkerhetselementene finner du adaptiv cruise control, ryggekamera og LED High Performance med adaptive langlys.

Av komfortelementer finner du oppvarmet ratt, elektrisk bakluke, heldigitale instrumenter, Ambient Lighting og KEYLESS-GO, som bare er noe av utstyret som følger med som standard.

Tilhengerfeste er kun tilgjengelig på utgaven med fem seter, og er standardutstyr. Dersom du ønsker syv seter istedenfor tilhengerfeste, kan denne konfigurasjonen velges uten tillegg i prisen.

Nyeste generasjon MBUX

EQB er utstyrt med den nyeste generasjonen MBUX, der blant annet visningen av ladefunksjonene er forbedret. Nå vises den tilgjengelige DC-ladeeffekten, som avhenger av forkondisjoneringen av høyspentbatteriet.  Ved å aktivere nettjenester i Mercedes me-appen, blir den intelligente stemmeassistenten enda bedre både ettersom den lærer å kjenne brukeren og husker ofte brukte innstillinger og kjøreruter.

Smarttelefoner kan nå kobles trådløst til bilen gjennom Apple® CarPlay eller Android Auto Wireless.

Altoppslukende lydopplevelse med Dolby Atmos®

Med Burmester®-surroundsystemet (ekstrautstyr) og den nyeste MBUX-generasjonen, tilbys den fremragende lydopplevelsen fra Dolby Atmos®. Musikken får mer plass, klarhet og dybde, og Dolby Atmos® tilpasser seg i tillegg avspillingsmiljøet.

Enklere og mer praktisk lading med Plug & Charge

Med Mercedes me Charge Plug & Charge-funksjonen kan nye EQB lades enda enklere ved Plug & Charge-aktiverte offentlige ladepunkter. Når ladekabelen er koblet til, starter ladeprosessen automatisk. Kunden trenger altså ikke å identifisere seg i tillegg – bilen og ladestasjonen kommuniserer direkte via ladekabelen. Forutsetningen er at kunden har aktivert Mercedes me Charge-tjenesten.

Prøvekjøring

Den enkleste måten å finne ut om bilen passer for deg.

Tilbud ny bil

Vi bistår deg gjerne i ditt valg av ny Mercedes-Benz og Peugeot.

Verkstedtime

Våre motiverte mekanikere vil sørge for at bilen din vil bli tatt godt vare på.

Kontakt oss

Ta kontakt for et godt tilbud på firmabil, varebil eller spesialinnredede yrkesbiler. Vi har ofte brukte varebiler på lager. Hvis du er på søken etter et godt bruktbilkjøp anbefaler vi en titt på våre bruktbiler, eller enda bedre er det å besiktige bilene selv. Kom gjerne innom for en uforpliktende prat.