En solid forhandler av Mercedes-Benz og Peugeot midt i Hallingdal

Gjennom 40 år har Hallingdal Bilsenter solgt og reparert biler i Hallingdal. Det har blitt levert tusenvis av nye og brukte biler i Hallingdal og hele Norge. Vi har alltid hatt stor fokus på å gjøre det beste for kunden. Tilfredsheten hos kundene har vært av de beste av forhandlere i Norge. Gjennom mange år har vi blitt kåret til årets forhandler av importør. Både på Mercedes Benz og Peugeot.

Fra 1998 til 2021 har omsetningen økt fra 35 millioner til 266 millioner kroner.

Hos oss får du de beste rådene både ved kjøp og service.

Vi er miljøfyrtårn-sertifisert!

Mer enn 40 år

 • 1976

   

  Starten

  Motordrift Bil og Maskin AS, forløper for Hallingdal bilsenter AS, bygde nytt anlegg på Gol i 1976, som ble offisielt åpnet 15. desember samme år. Dette var starten på Peugeot og Mercedes forhandler på Gol. Den gang var det to ansatte som var med fra Hønefoss. Kjell Gravdal (mekaniker) og Arne Gujord (delelager). Begge jobbet i bedriften i mer enn 40 år.

 • 1986:

  Bertel O. Steen kjøper verksted og salgshall

  I 1986 kjøpte Bertel O. Steen AS bedriften og utvidet samtidig både verksted og salgshall. Firmanavnet ble da Hallingdal Bilsenter AS. Den gang var det 6 ansatte. Den gang solgte Hallingdal Bilsenter bilmerkene Mercedes Benz, Peugeot og Daihatsu. Det ble også solgt og reparert Mercedes Benz lastebiler og MB-track traktorer.

 • 1991:

  Ansatte kjøper driftselskapet

  I 1991 ble driftselkapet Hallingdal Bilsenter AS kjøpt fra Bertel O. Steen AS av to av de ansatte. Halldor Grøseth og Kjell Ove Anderdal.

 • 1995

  Utnevnt til årets norske forhandler

  I 1995 utnevnte Mercedes Benz importøren Hallingdal Bilsenter AS til årets norske forhandler i kundeoppfølging. Den gangen var det 10 ansatte.

  På bildet står f.v. Haldor Grøseth, Henry Kjølstad, Kjell Ove Anderdal, Ronny Brandsgård, Kjell Gravdal, Lars Eilev Teigen,  Arne Gujord, Helge Roe og Alf Hernes. Kjell Magne Hornet var ikke tilstedet. Foto: Olav Johannes Bøthun – Hallingdølen.

 • 1998

  Kjøper eiendom

  Haldor Grøseth kjøper eiendommen av Bertel O. Steen.

 • 2006

  Skiftet eier

  I 2006 skiftet firmaet eier og eies nå av Kjell Magne Hornet, Anders Frydenlund, Arne Gujord og Haldor Grøseth.

  Bilder fra overlevering av 4stk. Mercedes-Benz Vito 4×4 til Hemsedal VVS A/S.
  På bildet fra venstre daglig leder Kjell-Magne Hornet og Christian Møhlenberg fra Hemsedal VVS A/S. Foto: Hallingdølen.

 • 2018

  Driftselskapet blir solgt

  Rune Engebretsgård og Morten Leonsen kjøper driftselskapet av Kjell Magne Hornet og Tove Haugen. Senere samme år kjøper Rune og Morten eiendommen av Uno Eiendom AS.

  Hallingdal Bilsenter: Eierskifte. Dagleg leder Kjell-Magne Hornet t.v. salssjef Morten Leonsen, kontorleder Tove Haugen og serviceleder Rune Engebretsgård takker for handelen. Hornet og Haugen har solgt til Leonsen og Engebretsgård. Foto: Torbjørn Gunnhildgard – Hallingdølen.

 • 2022

  Planlegger nytt bilanlegg

  Hallingdal bilsenter kjøper tomt på Storøyne på Gol, og planlegger nytt bilanlegg.

Kontakt oss

Ta kontakt for et godt tilbud på firmabil, varebil eller spesialinnredede yrkesbiler. Vi har ofte brukte varebiler på lager. Hvis du er på søken etter et godt bruktbilkjøp anbefaler vi en titt på våre bruktbiler, eller enda bedre er det å besiktige bilene selv. Kom gjerne innom for en uforpliktende prat.